WELKOM OP DE SITE VAN STICHTING DE HOGE HOED

Op deze site vind je álles over konijnen. Wij hebben de informatie van verschillende betrouwbare bronnen voor je verzameld en in een duidelijke taal opgeschreven.
Wij zijn allen ervaringsdeskundigen maar geen dierenartsen. Ga dus altijd naar een deskundige dierenarts als je vermoedt dat je konijn ziek is.
We proberen de site zo interactief mogelijk te maken voor onze bezoekers. Zoals je kunt lezen is er genoeg te beleven op deze site, mits je natuurlijk van konijnen houdt! Veel plezier!

 

Partij voor de dieren hekelt konijnenverkoop Afdrukken E-mail

De Partij voor de Dieren Noord-Holland Noord is teleurgesteld over de manier waarop tuincentrum Overvecht in Zaandam konijnen verkoopt. Met een bordje boven de konijnenbakken waarop staat ´Vraag maar of het mag...´ stimuleert het tuincentrum impulsaankopen vindt de Partij voor de Dieren. Kinderen zouden hierdoor aan hun ouders vragen of ze een konijn mogen kopen.

Lees meer...
 
Afdrukken E-mail

Konijnen in de winter

Langzaam maar zeker merk je dat de dagen korter worden. De kachel gaat weer aan en de gordijnen gaan eerder dicht. De T-shirts maken plaats voor warme truien en dikke jassen. Behaaglijk zit je bij de open haard. Maar hoe zit dat met konijnen die buiten wonen? Moeten er voor hen ook aanpassingen komen?

Lees meer...
 
« BeginVorige12VolgendeEinde »

Pagina 2 van 2


Nieuw voedingssupplement voor konijnen: NutriDrops Rabbit

Nutridrops zijn een voedingssupplement voor pasgeboren dieren en zieke konijnen en knaagdieren.  Het bijzondere aan deze druppels is dat ze heel snel werken, het verzwakte dier krijgt snel extra energie en belangrijke vitamines en mineralen. De Nutridrops worden namelijk ook door het wangslijmvlies opgenomen, waardoor de glucose en andere voedingsstoffen zeer snel in het bloed komen.

Zeer zuinig in gebruik: 2 of 3 druppels in de bek is voor een konijn al voldoende. Binnen 10 minuten zijn een groot deel van de voedingsstoffen opgenomen en kun je resultaat verwachten. Geef de Nutridrops een uur de tijd om volledig hun werk te doen. Pas na 8 uur kun je een volgende dosis geven.

de NutriDrops Rabbit zitten in flesjes van 30ml. De flesjes hebben een handige druppelaar in de dop. De NutriDrops zijn ideaal om in huis te hebben voor noodgevallen en stress-situaties.De NutriDrops Rabbit hebben een houdbaarheidsdatum tot 2 jaar na de productie. Daarna neemt de werkzaamheid langzaam af.

De Rabbit NutriDrops zijn te koop bij Melk voor Dieren.

 

 
Resultaten Sophia KonijnenQuiz zorgwekkend

Om kinderen te informeren over de natuurlijke behoeften van konijnen, zond de Sophia-Vereeniging in november en december een educatief radiospotje uit en werd de online Sophia KonijnenQuiz gelanceerd. Aan de hand van 11 vragen kunnen de deelnemers leren hoe ze beter voor konijnen zorgen. Inmiddels is deze quiz ruim 1.600 keer gespeeld. Uit de resultaten blijkt wederom dat veel konijnen lijden door een gebrek aan kennis over hun natuurlijke sociale gedrag.

Lees verder op de site van Sophia Vereniging

 

 
Melk voor Dieren

Er is een website vol informatie over het grootbrengen van jonge zoogdieren: www.melkvoordieren.nl

De informatie over de konijnen en hazen is op basis van de handleiding die ooit door Stichting Eekhoornopvang en de Dierenbescherming Utrecht is geschreven. Daar hebben wij van Stichting de Hoge Hoed onze kennis en ervaring aan toegevoegd.  Ook vind je er informatie over het grootbrengen van chinchilla's, ratten, degoes, kittens, fretten, kangoeroes en nog vele andere jonge zoogdieren.


We zijn erg blij met het resultaat; een duidelijke en overzichtelijke website die antwoord geeft op alle vragen rondom het grootbrengen van jonge dieren.

En via de webshop heb je alle benodigdheden snel in huis!

 
ziektekostenverzekering voor konijnen

Wie het risico van hoge rekeningen van de dierenarts wil voorkomen, kan nu zijn konijn verzekeren bij Petplan. Naast de gewone dierenartskosten kun je je ook verzekeren voor castratiekosten en vaccinaties, maar ook crematiekosten en een reisverzekering zijn een mogelijkheid.

De dekking is zeer compleet te noemen, maar let altijd wel op de kleine lettertjes. Zo kunnen konijnen ouder dan 2 jaar alleen verzekerd worden als ze een gezondheidsverklaring hebben, en moet je 35 euro betalen per ingevuld declaratieformulier (rekeningen opsparen en in één keer insturen mag).
Reken goed uit wat je per jaar kwijt bent aan deze verzekering, en weeg goed af of het in jouw geval nodig is.

Lees meer op de website van Petplan.

 
ZOEK JE EEN KONIJN? kijk dan eens bij een konijnenopvang!
Eén van de doelstellingen van Stichting 'de Hoge Hoed' is het promoten van konijnenasielen.
Er zijn nog steeds te weinig mensen die weten dat er duizenden konijnen in een opvang zitten. En er zijn ook nog veel misverstanden over asielkonijnen.

Stichting 'de Hoge Hoed' bemiddelt tussen mensen en asielen. Hier vind je adressen van asielen in Nederland en België. Er zit er altijd wel eentje bij je in de buurt.

De voor en nadelen van het kopen van een konijn bij de dierenwinkel, het asiel en een fokker.
 


Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'