Partij voor de dieren hekelt konijnenverkoop Afdrukken

De Partij voor de Dieren Noord-Holland Noord is teleurgesteld over de manier waarop tuincentrum Overvecht in Zaandam konijnen verkoopt. Met een bordje boven de konijnenbakken waarop staat ´Vraag maar of het mag...´ stimuleert het tuincentrum impulsaankopen vindt de Partij voor de Dieren. Kinderen zouden hierdoor aan hun ouders vragen of ze een konijn mogen kopen.

Vraag

De vestigingsmanager van het tuincentrum laat weten dat de tekst door de Partij voor de Dieren verkeerd geïnterpreteerd wordt. “Het bordje suggereert niet dat kinderen aan hun ouders moeten vragen of ze een konijn mogen hebben of dat de ouders er een voor het kind moeten kopen. ‘Vraag maar of het mag...’ suggereert de vraag of een kind van de ouders het konijntje mag aaien. Konijnen zijn levende wezens en zeker niet bestemd voor impulsaankopen.”

Verantwoording
De regering heeft eind vorig jaar, op aandringen van de Partij voor de Dieren, beloofd werk te maken van impulsaankopen. Op verzoek van partijlid Esther Ouwehand komt de overheid met een plan om de impulsaankopen van huisdieren terug te dringen. Esther Ouwehand: “Mensen zijn makkelijk te verleiden een konijntje of een cavia aan te schaffen als ze die dieren in dierenwinkels en tuincentra zien zitten. Voor de dieren loopt dat vaak niet goed af. Opvangcentra puilen uit van de gedumpte huisdieren. Dan is het niet te verantwoorden dat het aanbod van konijnen en knaagdieren via dierenwinkels, internet en tuincentra nog groter wordt gemaakt.”

Verkoop
De Partij voor de Dieren is van mening dat mensen beter een weloverwogen keuze kunnen maken en een konijn uit een opvangcentrum adopteren, dan in een opwelling zich laten overhalen door de kinderen in een tuincentrum. Zij zal Overvecht dan ook verzoeken om te stoppen met de verkoop van konijnen en knaagdieren.

bron: Sophia Vereniging

 
Reacties (1)
konijnenverkoop in dierenwinkels
1 vrijdag 19 april 2013 15:45
patroklos
Ook erg maakt een dierenwinkel in Delft het. Daar krijg je 50% korting op het KONIJN bij aankoop van een HOK. Zegt iets over wat het belangrijkst is!

Voeg uw reactie toe

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Onderwerp:
Reactie:Copyright © 2002-2012 - Stichting Konijnenopvang 'de Hoge Hoed'